Vrijgezellen

De ceremoniemeester of beste vriend of vriendin organiseren vaak voor de bruid en bruidegom het vrijgezellenfeest. Voor de bruidegom heet dit feest de Bachelorparty, voor de bruid: Maidenparty of Kitchenshower.

Meestal regelt dit men een paar weken voor de bruiloft zodat het bruidspaar fris en fruitige hun trouwerij tegemoet kunnen gaan.

Hou bij de organisatie van het vrijgezellenfeest rekening met de bruid en/of bruidegom. Ga met een rustig type persoon niet ineens zwaar feesten. Is hij of zij sportief dan kan je ook kiezen voor verschillende sportactiviteiten. Andere leuke alternatieven zouden ook het kooktheater, bonbons maken of zelfs een bodypainter. Organiseer ook een paar tussen pauzes zodat men gezellig met elkaar kan samenzijn.

Wil men het groter aanpakken dan kan je ook kijken naar thema-avonden waarbij je tijdens het diner bijvoorbeeld een moord moet oplossen. Je kan ook de relaxsfeer oppakken met bijvoorbeeld een sauna of een bezoek aan een beautycentre.

De bedoeling van het vrijgezellenfeest is dat alle deelnemers aan het vrijgezellenfeest meebetalen (ook de kosten voor de bruid of bruidegom). Tip: zamel eerst in voordat men gaat organiseren, dat scheelt een hoop gezeur achteraf.