Videografen

Uiteraard wil je de mooie momenten van de trouwdag vastleggen en misschien wel door videograaf. Een goede videograaf weet op de juiste wijze de sfeer van je trouwdag op video weer te geven.

Verder is van groot belang dat de videograaf de juiste momenten vastlegt. Hierbij kan je denken aan het aanschuiven van de trouwringen, het tekenen van de huwelijksakte, inzegening van het huwelijk, het verlaten van de kerk enzovoorts.

Tips:

  • Wees voorzichtig met het geven van deze persoonlijke en vertrouwelijke opdracht;
  • Een beroepsvideograaf moet tijdig worden besproken. Dit zeker wanneer jullie op een vrijdag/ zaterdag, of in de zomer, trouwen is een half jaar van tevoren bespreken niet onverstandig;
  • Geef duidelijk aan welke momenten verder nog voor jullie van belang zijn;
  • Ga bij verschillende videografen langs en vraag hen of het bezichtigen van voorbeeld trouwvideo’s;
  • Maak duidelijke afspraken over de kosten van jullie videoreportage en leg dit contractueel vast in de vorm van een overeenkomst.

Wees je bewust dat het een dagtaak is om jullie trouwdag op film vast te leggen. De videograaf die je dat laat doen heeft zelf dus niets aan het slotfeest. Ook is het van belang dat je een duidelijke termijn afstemt met de videograaf over de oplevering van jullie eigen trouwvideo.