Trouwvervoer

Trouwvervoer op je trouwdag kan op verschillende manieren worden ingevuld afhankelijk van het aantal personen. Vaak wordt er één trouwwagen gehuurd voor het bruidspaar en eventuele bruidskinderen. In de gehuurde trouwauto hoort volgens traditie de bruid rechts te zitten en de bruidegom aan de linkerkant. De andere gasten zoals de ouders, de getuigen, familieleden en vrienden volgen de bruidswagen vanuit eigen vervoer. Om dit duidelijk aan te geven welke auto’s bij de trouwstoet horen kunnen er bijvoorbeeld corsages worden gebuikt die vervolgens aan de antenne van de volgauto’s vastgemaakt kunnen worden.

Verschillende soorten trouwvervoer

Trouwvervoer kan op verschillenden manieren worden ingevuld. Kies je voor een bijzonder vervoermiddel, zoals koets, paardentram, autobussen (o.a. Engelse of Amerikaanse stadsbussen), snelle sportauto’s zoals Porsches en Ferraries, houdt er dan rekening mee dat deze soms wel een jaar van tevoren gereserveerd moeten worden. De kosten zijn dan meestal wel beduidend hoger. Bussen en koetsen worden in bijna alle gevallen met een trouwchauffeur geleverd.

Invulling trouwvervoer

Een trouwauto kan je heb je nodig voor het vervoer van huis naar stadhuis, naar de kerk, locatiefotografie en vervolgens naar de locatie waar de receptie, diner en/of feest wordt gehouden.