Trouwringen

Duizenden jaren geleden kregen vrouwen van hun echtgenoten banden van gevlochten gras om hun polsen en enkels. Het doel: het voorkomen dat de geest van de vrouw haar lichaam zou verlaten. In de loop der tijd is gras vervangen door leder, steen en later metaal. Tegenwoordig worden gouden en zilveren ringen door zowel vrouw als man aan de vinger gedragen.

Ook de betekenis van de ring is veranderd: van het op hun plaats houden van geesten tot de verbintenis van twee harten vol liefde. De ring is een cirkel zonder einde, daarom is de ring een prachtig symbool voor de liefde, al eeuwenlang, eventueel aangevuld met een diamant, want een diamant is voor altijd, net als de liefde. Wanneer u op zoek bent naar trouwringen, dan is een bezoekje aan Juwelier van Dijk een must. Bij ons vindt u de grootste collecties en (misschien wel nog belangrijker) deskundig advies. Wij proberen voor U, onder het genot van een kopje koffie, een passende ring te vinden. Die volledig aansluit op uw wensen.

Een ring is een sieraad dat men om de vinger (met name de ringvinger) draagt. De ring heeft in relatie tot het huwelijk (of vergelijkbare relaties) een sterk symbolische betekenis. De trouwring wordt dan ook gedragen als teken hiervoor. Het feit dat een ring geen begin en einde heeft, zal hiertoe hebben bijgedragen.

Het is algemeen gebruikelijk de trouwring om de ringvinger van de rechterhand te dragen, echter mensen die Rooms-Katholiek zijn dragen de trouwring aan de ringvinger van de linkerhand. Een gebruik van weduwen en weduwnaren is om de ring van de overleden echtgeno(o)t(e) achter de eigen trouwring te dragen.